• Uit de waan - in de lead

  Ontdek nieuw potentieel door andere perspectieven

Doen we nog de juiste dingen?

Organisaties worden meer en meer uitgedaagd in hoe hun business draaiende te houden. Dit betekent dat ze antwoorden zoeken op vragen als:

 • hoe kunnen we een goede werkgever zijn;
 • hoe houden we mensen gemotiveerd en aan boord;
 • hoe zorgen we dat de spanningsboog gezond blijft;
 • welk business model past in deze nieuwe tijd?
 • …….

Met andere woorden: doen we nog de juiste dingen?

Er is een ander paradigma nodig

Het huidige (newtoniaanse) management paradigma, met focus op groei, kosten en efficiency, past niet meer in het huidige tijdsbeeld en leidt af van wat we echt te doen hebben.

Om toekomstperspectief te houden, moeten  leiders het denken achter hun denken veranderen. Hierdoor ontdekken ze nieuw potentieel.

Wanneer de waan van de dag regeert, vraagt dit om een proactieve beweging; om leiderschap met lef!

Durf jij patronen te doorbreken?

Beweeg van reactief naar proactief

Stap uit de waan om je te verbinden met de organisatie ambities en -doelstellingen vanuit (het ritme van) je hart. Doordat jij als leider je bewustzijn, je aandacht richt op de juiste dingen en je te verbinden met wat je daadwerkelijk wilt, gaat het beter stromen in de organisatie. Zo binnen, zo buiten.

De spanningsboog van de waan van de dag wordt groter, wanneer je deze negeert. De oplossing buiten de organisatie zoeken is daardoor ook minder effectief. Juist door samen met regelmaat afstand te nemen, ga je nieuwe perspectieven zien, kun je beter voelen wat nodig is en potentieel ontsluiten.

Alle kennis is aanwezig,
het is een kwestie deze te weten ontsluiten

Behaal je doelstellingen met minder inspanning

Meld je aan voor het ‘Uit de waan – in de lead’ programma

Leer te handelen vanuit rust en overzicht

Tijdens het  ‘Uit de waan – in de lead’ programma, gaan we gedurende een jaar  (of ander te bepalen periode) aan de slag met jullie ambities en doelstellingen.

We checken met vaste regelmaat in en kijken, voelen en luisteren hoe het gaat en bepalen welke koers te varen in de periode erna. Je ontdekt hoe je je nog beter kunt verbinden met elkaar en de organisatie-natuur.

Vanuit deze rust en overzicht creëren jullie samen een energieke organisatie  Een organisatie die haar zuivere intentie uitstraalt en daarmee de juiste klanten en medewerkers aantrekt.

Organisaties hebben, zoals de natuur, ook een ritme.

Wanneer je leert aansluiten op het ritme van de organisatienatuur, creëer je een energieke organisatie.

Dit begint met samen, in een vaste frequentie, afstand te nemen. Zodat jullie vanuit hier bewust je aandacht kunnen richten op of jullie nog de juiste dingen aan het doen zijn. Er ontstaat een betere verbinding met elkaar én met dat wat jullie daadwerkelijk willen. Tegelijkertijd ontdekken jullie welke samenwerkingsstructuur en welk tempo daarbij past.

Eerst ‘proeven’ van het andere paradigma?

Meld je aan voor de digitale dialoogsessie ‘Uit de waan – In de lead’

Tijdens de digitale dialoogsessie  ‘Uit de waan – in de lead’  ontdek je welke stap(pen) je kunt zetten om het denken achter het oude management paradigma te veranderen én hoe jij in de lead blijft in deze snel veranderende wereld.

Door bewust te worden vanuit welk paradigma je kunt handelen, krijg je ‘zicht’ op nieuwe mogelijkheden.

Tijdens deze digitale dialoogsessie maak je kennis met wat dit nieuwe paradigma inhoudt, we geven je een ander perspectief.

Dit hoorden we terug in eerdere sessies:

Oh, zo had ik het nog niet bekeken en ‘dat is wel een eye opener.’
‘Het lijkt mij heel fijn om dit met terugkerende regelmaat te doen met een kleine groep mensen.’
‘Het eerste wat ik nu ga doen is met het managementteam rust momenten pakken om stil te staan bij wat we aan het doen zijn.

Waar en voor wie?

Voor wie

‘Uit de waan –  in de lead’ is er voor iedereen die beseft dat als ze doorgaan met meer van hetzelfde doen ze niet echt verder komen. Of je nu leidinggevende bent of medewerker, jij wilt:

 • Jouw impact en die van je organisatie vergroten;
 • Uit de rat race stappen en dingen gaan doen die er echt toe doen;
 • Je mensen gemotiveerd aan boord houden;
 • De juiste mensen aantrekken;
 • Ziekteverzuim verlagen en voorkomen dat medewerkers uitvallen…..

Jij bent nieuwsgierig, open minded en gaat voor 1+1 = 3 of meer!

Stap uit de waan

Waar

Het ‘Uit de waan –  in de lead’  programma vindt plaats in de bossen van de prachtige Utrechtse Heuvelrug op Landgoed Beukenrode.

“Het is onze missie om organisaties, leidinggevenden en medewerkers bewust te maken van hun potentieel door hen andere perspectieven te laten zien (een beweging van hoofd naar hart). Vanuit het hart werken we samen aan sociale business modellen die de wereld gelijkwaardiger, leefbaarder en toekomst bestendig maken, voor iedereen.”

Alleen ga je snel, samen komen we verder!