• Uit de waan - in de lead

  Ontdek nieuw potentieel door andere perspectieven

Doen we nog de juiste dingen?

Organisaties worden meer en meer uitgedaagd in hoe hun business draaiende te houden. Dit betekent dat ze antwoorden zoeken op vragen als:

 • hoe kunnen we een goede werkgever zijn;
 • hoe houden we mensen gemotiveerd en aan boord;
 • hoe zorgen we dat de spanningsboog gezond blijft;
 • welk business model past in deze nieuwe tijd?
 • …….

Met andere woorden: doen we nog de juiste dingen?

Er is een ander paradigma nodig

Het huidige (newtoniaanse) management paradigma, met focus op groei, kosten en efficiency, past niet meer in het huidige tijdsbeeld en leidt af van wat we echt te doen hebben. Veel organisaties lopen vast.

Maar wat dan wel?
Om toekomstperspectief te houden, moeten  we ons denken achter het denken veranderen. De beweging van A naar B is veranderd in het laten ontvouwen van oplossingen. Dit kan alleen als we vanuit vertrouwen samen dit pad willen bewandelen.

De waan van de dag leidt af van het maken van de juiste keuzes.  Juist door met regelmaat te vertragen kunnen we het pad bewandelen van de minste weerstand, waarin de oplossingen zich ontvouwen en doelen met minder inspanning worden bereikt.

Durf patronen te doorbreken en creëer nieuwe paden

Stap uit de waan en verbind je met de onderstroom van de organisatie. Ontdek welke patronen ervoor zorgen dat jullie vastlopen en welke nieuwe paden kunnen worden gecreëerd. Door de aandacht te richten op de juiste dingen en dit te verbinden met de organisatie ambities en doelstellingen, gaat het beter stromen . Zo binnen, zo buiten.

De spanningsboog van de waan van de dag wordt groter, wanneer je deze negeert. Juist door samen met regelmaat afstand te nemen, ga je nieuwe perspectieven zien, kun je beter voelen wat nodig is en potentieel ontsluiten.

Alle kennis is aanwezig,
het is een kwestie deze te weten ontsluiten

Behaal je doelstellingen met minder inspanning

Meld je aan voor het ‘Uit de waan – in de lead’ programma

Leer te handelen vanuit rust en overzicht

Tijdens het  ‘Uit de waan – in de lead’ programma, gaan we gedurende een jaar  (of ander te bepalen periode) aan de slag met jullie ambities en doelstellingen.

We checken met vaste regelmaat in en kijken, voelen en luisteren hoe het gaat en bepalen welke koers te varen in de periode erna. Je ontdekt hoe je je nog beter kunt verbinden met elkaar en de organisatie-natuur.

Vanuit deze rust en overzicht creëren jullie samen een energieke organisatie  Een organisatie die haar zuivere intentie uitstraalt en daarmee de juiste klanten en medewerkers aantrekt.

Organisaties hebben, zoals de natuur, ook een ritme.

Wanneer je leert aansluiten op het ritme van de organisatienatuur, creëer je een energieke organisatie.

Dit begint met samen, in een vaste frequentie, afstand te nemen. Zodat jullie vanuit hier bewust je aandacht kunnen richten op of jullie nog de juiste dingen aan het doen zijn. Er ontstaat een betere verbinding met elkaar én met dat wat jullie daadwerkelijk willen. Tegelijkertijd ontdekken jullie welke samenwerkingsstructuur en welk tempo daarbij past.

Waar en voor wie?

Voor wie

‘Uit de waan –  in de lead’ is er voor iedereen die beseft dat als ze doorgaan met meer van hetzelfde, ze niet echt verder komen, jij wilt:

 • Jouw impact en die van je organisatie vergroten;
 • Uit de rat race stappen en dingen gaan doen die er echt toe doen;
 • De juiste collega’s aantrekken;
 • Ziekteverzuim verlagen en voorkomen dat medewerkers uitvallen…..

Jij bent nieuwsgierig, open minded en gaat voor 1+1 = 3 of meer!

Stap uit de waan

Waar

Het ‘Uit de waan –  in de lead’  programma vindt plaats in Soleil’s Inspired Spaces in de bossen van de prachtige Utrechtse Heuvelrug op Landgoed Beukenrode.

Wanneer

Meld je aan met een team of doe een open inschrijving. Vanaf 6 open inschrijvingen stappen we met een mooie diverse groep mensen maandelijks uit de waan om vanuit hier in de lead te komen.

“Het is onze missie om organisaties, leidinggevenden en medewerkers bewust te maken van hun potentieel door hen andere perspectieven te laten zien (een beweging van hoofd naar hart). Vanuit het hart werken we samen aan duurzame en sociale business modellen die de wereld gelijkwaardiger, leefbaarder en toekomst bestendig maken, voor iedereen.”

Alleen ga je snel, samen komen we verder!